Despre "eliberare"

Zi libera


Azi imi iau liber! De la tot! De la vise, probleme, atitudine responsabila, de la “bah, da’ ma lesi”, de la “cu ce pot sa te ajut”, de la a fi dragut si intelegator.
Azi nu am chef de probleme. Nu vreau sa stiu de cei X prieteni cu 3*X probleme. Nu am chef sa ascult pe nimeni. Nu ma intereseaza ce faci, cum esti.
Azi fac un pas inapoi de la a merge inainte si doar stau atarnat de un fir de ata deasupra lumii si o injur. La dracu cu ea! Cu tot de fapt! La ce bun toate ?

Azi sunt nervos. Suparat, dezamagit, singur. Dau cu picioru’ la orice si oricine. Azi vad viata ca pe un nimic. E doar o chestie pe care o simti ca pe un ghimpe in deget. E un borcan in care inoti si crezi ca ai un intreg ocean la dispozitie. De fapt nici nu realizezi ca esti intr-un borcan si te invarti doar in cerc. Si, ametit, crezi ca tot ce te inconjoara e minunat. De fapt e doar o incapatanare idioata care zice ca, daca vei continua sa inoti, vei ajunge in oceanul ala care visezi ca e undeva. Ce cercul in care te invarti va deveni o linie dreapta catre fericire si alte basme pentru copii. Cata naivitate!

Azi nu cred in tine. Nu cred in mine. In iubire, in cariera si succese de tot felul. Azi sunt doar un morman inert de celule fara scop, fara viziune, fara ganduri pozitive. Nu vreau sa stiu de Dumnezei, de valori, de luat de la capat. Azi sunt doar un amarat de spectator la un amestec de orgolii, suturi in fund, caderi fara ridicari, lovituri in toate organale corpului. Amestec pe care il numim peiorativ viata. Azi nu cred in bunatate si principii. Nu stiu ce e aia muzica, fie ea interioara sau exterioara, dragoste, pentru animale, fie ele bipede ori patrupede, prietenie, pentru interes sau pentru ca asa simti.

Azi fac un pas in spate de la tot ce imi doresc! Nu mai sunt puternic, nu mai am dorinte, nu mai rezist, dau drumul la tot. Nu mai cresc, nu mai vad, nu mai aud si nu mai vorbesc. Mai am doar un singur sentiment care imi spune ca totul e un fiasco. Azi nu mai regret, azi nu imi pare rau, azi nu imi e frica. Azi nu iau decizii. Azi urasc. Azi nu gresesc si nu fac bine. Azi e nenorocita mea de zi libera!

Si ce daca maine o sa simt altfel ? Si ce daca maine nu o sa mai am inca o zi libera ? E dreptul meu sa iau o pauza de la tot si sa fiu nervos! Maine voi reveni la a crede ca viata e frumoasa. Voi redeveni omul visator, care face ce crede ca e bine pana la urmatoarea zi libera. Ori poate intre timp nu voi mai avea nevoie de zile libere.
Pana atunci insa, la dracu’, sunt liber!

( O parte responsabila pentru acest articol este:
http://www.youtube.com/watch?v=eUJvHE8vGM8 )


Programator, ciclist amator, om cu pareri.

View Comments
There are currently no comments.