Haz si haz de necaz
Posted By Constantin

La dus


Am fost la sala. Cu o zi inainte m-am pregatit pentru evenimentul asta – pe care l-am amanat atat timp incat mi-e rusine sa scriu – mergand la bazin. Si mi-am uitat slipii acasa. Si acum sunt mandrul posesor al celor mai scumpi slipi pe care i-am purtat vreodata (magazinul din incinta strandului olimpic era deschis … singurul magazin, deschis duminica, de unde iti poti lua slipi).

Dar sa revin la sala. La sala la care platesc un abonament scandalos de mare dar care imi ofera prosop, mic dejun – nu de campion cum spunea cineva :-), dar totusi mic dejun – sauna, solar si alte beneficii de care probabil nu ma voi folosi niciodata. Dar la care platesc un abonament scandalos de mare!

Ma trezesc la 6:30 (SASE SI TREIZECI DE MINUTE!) ca sa pot ajunge si la serviciu la o ora rezonabila. Dupa trei zile de baut – a fost festivalul primaverii in Munchen – o asemenea trezire a fost … grea! Ajung la sala si incep sa imi fac exercitiile, adica sa ridic sute de kilograme in fata catorva femei flamande. Continuu sa ridic sute de kilograme in fata mai multor femei adunate in fata mea. Femeile innebunite continua sa ma priveasca extaziate cum ridic sute de kilograme! Apoi merg la dus.

Cred ca erau in jur de 10 dusuri in total intr-o incapere in forma de dreptunghi. Intr-un capat un tip in curul gol, dupa fluierat probabil neamt, se spala de zor. Aleg celelalt capat si asez cele trebuincioase prin apropiere, adica sapunul, prosopul si papucii. Dusul era fix, deci nu puteam sa il plimb pe mine, trebuia eu sa ma invart sub el. Existau doar doua rozete mari ca niste robineti dar nici unul nu vroia sa dea drumul apei. Ca orice barbat adevarat in fata tehnologiei prea avansate, lovesc puternic robinetul de sus (erau unul deasupra celuilalt). Apa incepe sa curga pe mine. Dupa putin timp realizez ca robinetul de jos regleaza temperature apei. Dar nu apuc sa ma bucur de descoperire pentru ca apa se opreste din curgerea ei calda (apucasem sa reglez temperatura).

Ridic o spranceana si lovesc usor robinetul de sus. Apa curge din nou. Incep sa ma sapunez. Apa se opreste. Ridic inca o data spranceana si lovesc robinetul. Apa curge iar. Continuu sa ma sapunez. Apa se opereste din nou. “Ma, neamtul trebuie sa fi gandit ceva mai destept decat un robinet pe care trebuie sa tii mana ca sa te speli!” gandii eu aproape cu voce tare dar apa fu indiferenta la remarca mea. Iritat zdravan lovesc puternic robinetul de sus. Acum apa incepu sa curga intr-un jet puternic si nu se mai opri. Terminai dusul fericit si fara a mai tine mana pe robinet.

Ma stergeam de apa déjà de vreo 2 minute. Apa tot curgea in acelasi jet puternic. Lovii usor, rugator, robinetul de sus. Apa nu dadea nici un semn ca ar vrea sa se opreasca. Continuai sa ma sterg gandind ca o se opreasca. “E un sensor doar, ii trece timpul si se opreste!”. Dar nu se oprea! Terminasem sa ma sterg si apa curgea in acelasi jet puternic. In capatul incaperii un tip cu prosopul pus la brau termina si el dusul. “Nu pot sa il intreb cum se opreste. Lasa ca se termina timpul … ”. Tipul iesi si apa curgea in continuarea. Eram panicat: “Cum dracului opresc dusul asta ?!?”.

Un tip in curul gol si cu prospul in mana intra in incapere. Ma uit la el si ii strig fastacit: “Excuse me! Do you know how to stop the shower?”. “What ?” raspunde el. Repetai intrebarea aratand nevinovat catre dusul care curgea si curgea si curgea. Eu eram in curul gol, el era in curul gol si apa curgea. Veni aproape de mine dar se impiedica de papucii lasati langa dus. Ma ferii foarte rapid si ii lasai drum liber catre robineti. Lovi si el robinetul de sus dar nimic nu se intampla. Eu eram in curul gol, el era in curul gol langa mine si amandoi priveam nedumeriti dusul care curgea. Tipul, in curul gol, mai lovi de cateva ori robinetul de sus si apoi imi spuse – eram in curul gol – intorcandu-se si plecand: “It’s ok, it will close automatically …”. “Thank you!” strigaii eu, in curul gol.

Eu eram in curul gol, el era in curul gol si apa curgea. Luai prosopul si il pusai la brau ca sa nu mai fiu in curul gol, ca el. Intre timp apa incepu sa curga tot mai incet. El era in curul gol sub dus. Eu cautam sa ies cat mai repede. Apa se opri.


Programator, ciclist amator, om cu pareri.

View Comments
There are currently no comments.