Victor Ponta
Posted By Constantin

A venit si randul lui Ponta. Acum ce urmeaza?


Sunt convins ca cei mai multi dintre noi am avut o dupa-amiaza faina azi! Directia Nationala Anticoruptie a avut grija de asta. Se pare ca cineva, acolo in birourile alea, ne iubeste! Caci sa fim seriosi, cati bani a dat Ponta bisericilor din Romania asta n-are cum sa vina de la Doamne, Doamne! Inainte de alegerile prezidentiale din 2014 am scris destul de mult despre el. Si n-are prea avut ce scrie de bine. Acum pot completa ultimul amanunt: e penal!

Nu sunt surprins ca Ponta a suspect in dosarul de la DNA. Dar sunt surprins ca au cerut urmarirea penala. Si stii de sunt surprins? Pentru ca sunt roman si gandesc, din pacate, asa: “daca Parlamentul a facut zid in jurul lui Sova (de 2 ori) si in jurul lui Vosganian, care sunt sansele sa nu faca in jurul lui Ponta? Si atunci la ce folos o cerere de genul asta?”. Un om care ar fi trait intr-o tara normala nu ar fi gandit asa. Ar fi vazut doar exemplul de profesionalism al DNA-ului care, sub toata presiunea, din toate partile, isi face treaba. Si incearca, si incearca. Si chiar daca nu e normal sa fie refuzata inceperea urmaririi, cererea e aruncata la gunoi iar DNA merge mai departe. “Poate la urmatorul va fi mai bine, isi zic ei cu stoicism!”

Micul meci Iohannis-Ponta cu cererea de demisie si refuzul ei e civilizat. Desigur doar intr-o directie. Nu cred ca ne asteptam ca Ponta chiar sa isi dea demisia dupa ce ani de zile s-a ascuns in spatele minciunilor, manevrelor si ipocriziei! Presedintele nu prea are spatiu de manevra iar Ponta stim deja ca e nesimtit fara margini. Deci, cel mai probabil, cererea va fi respinsa, presa se va calma, televiziunile vor redeveni nespectaculoase si, usor, usor, vom reveni la normalitatea noastra care inseamna o continua incercare. Noi nu reusim, ci incercam. Asta facem de 26 de ani aproape. Si cumva parca ni se potriveste cel mai bine atitudinea asta. “Ma, eu am incercat! N-am avut noroc!” ori “N-ai cu cine, domnule, niste Parlamentari”. Tentativele noastre sunt verbale, rar spre foarte rar manifestate si niciodata cu izbanda!

Cum ar fi insa sa gandim altfel? Sa facem altfel? Nimeni din Guvernul Romaniei nu ne reprezinta interesele. Dar cu totii vrem asta! Ce-ar fi sa mergem acolo? Asa, in plimbare. Sa vedem daca nu cumva putem schimba ceva. Caci cel mai rau lucru care poate urma acum, dupa ziua asta minunata, e … nimic! Adica, acea liniste care se instaleaza la noi dupa fiecare cerere refuzata a DNA. Nimicul n-are nici un merit. Il ai fara sa faci ceva. L-am avut, il avem inca, bate iar la usa! Pana cand?


Programator, ciclist amator, om cu pareri.

View Comments
There are currently no comments.