Statusuri

Cat de repede mai avanseaza tehnologia?


Postul (sau mai degraba statusul) asta e pentru acei oameni care cred ca, din punct de vedere tehnologic, lumea astea se duce de rapa, ca nimic bun nu se mai inventeaza si asa mai departe.

De vreo cateva luni sunt abonat la tipul asta Ray Kurzweil. Se intampla ca tipul e un ‘futurist’ (in sensul descris de Wikipedia) destul de criticat. De exemplu e cel mai optimist cand vine vorba de inventarea inteligentei artificiala. In fine, mai multe gasesti pe pagina lui de Wikipedia. Din newsletterul lui nu inteleg mare lucru dar inteleg ca lumea se misca mai repede decat credeam eu. Si credeam ca suntem destul de inceti.

Nu demult s-a descoperit ca se pot face baterii mai eficiente si mai ieftine daca se foloseste silicon in loc de grafit. Nu prea stiu cum si nici nu ma intereseaza, dar nu m-ar deranja o Tesla mai ieftina. Tot pe la el am vazut cum se pot printa (da, cu imprimanta aia 3D, nu e o greseala) organe. Chiar o inima, de ce nu.  Tot pe la el am vazut pomenindu-se despre casatoria intre un robot si un om. Deci la nivelul asta e tipul si gasca lui.

Daca ce publica Ray e prea stiintific sau, din contra, nu e de ajuns, uite inca un site care iti trimite in inbox o bucata de viitor in fiecare zi Futurism.com. Se pare ca aduna articole interesante de prin toate colturile lumii si le pun intr-un format usor de urmarit. Nu toate lucrurile sunt noi. Azi, de exemplu, am primit un linkul asta care zice ca MIT a descoperit ca si creierul nostru are hard drive adica pastreaza aminitirile fix in neuroni. Desi e super interesant si fascinant stirea e totusi veche de vreo 3.

Si uite si un exemplu de masina ideala pentru multi dintre noi. Tot din newsletterul lor.


Programator, ciclist amator, om cu pareri.

View Comments
There are currently no comments.