Opinii

Inceputul schimbarii


Nu pot sa nu salut demisia lui Ponta. Simt ca am muncit la ea macar asa un pic. Cu toate postarile pe pagina lui plina de postaci pana cand m-a blocat. Cu articole cu referinte care il prezinta gol, asa cum e el si asa cum, probabil mereu, va ramane. Cu rugaminti, ironii, injuratori  si tot ce mi-a mai trecut prin minte. Du-te Viorele si sa nu mai auzim in veci de tine! Du-te si pe la DNA sa iti rezolvi treburile si sa te vedem si la inchisoare! Promit sa ma imbat cand asta o sa se intample. Impreuna cu cele multe milioane de romani care au muncit ca tu sa pleci. Drept la revedere iti zic din nou: Puie Monta!

Nu pot sa nu salut si incurajarile lui Iohannis pentru cei care au iesit si ies in continuare in strada. O asemenea atentie de la o asemenea inaltime nu doar ca e asteptata dar e si binevenita. Multa vreme am iesit in strada din disperare. Si am fost tinuti sub tacere. Numarati din 5 in 5 si prezentati ca niste golani fara treburi. E vremea sa iesim in strada si pentru schimbare. Sa fim vizibili si recunoscuti ca forta care intr-adevar schimba Romania. Un politician e doar un om, pasager in institutiile tarii. Dar o gasca de golani, chiar si doar 55000, cu o viziune, cu un set de principii, e ca un copac care creste tot mai mare si prinde radacini tot mai adanci. Un presedinte care intelege asta va uda copacul si-l va ajuta sa creasca tot mai puternic.

Daca acum 10 ani politicienii nostri erau ideali pentru o tara adormita ca a noastra, astazi ei au sansa sa fie luati prin surprindere de cei mai tineri. In trecut puteau fura – si au facut-o – fara griji si fara ca cineva sa se revolte prea tare. Acum nu mai e atat de simplu. Cei mai tineri ca mine nu au rabdarea celor mai batrani ca mine. Si nici ignoranta ori acceptarea lor. Daca cei de varsta mea au incercat probabil sa tina de Romania ca sa nu alunece prea tare in intuneric si, intr-o oarecare masura au reusit (ori daca nu, pur si simplu au plecat amarati in alte tari), cei care vin din urma nu par sa aiba chef sa plece. Nu par sa doreasca sa inghita in sec si sa plece capul. Si e bine. Am aratat ca politicienii nostri nu ne mai reprezinta. Ca trebuie sa se reformeze. Desigur asta nu o sa se intample doar cu o demisie sau doua. Dar viteza cu care se schimba se decide in strada. Nu pe Facebook, nu in fata televizorului, si nicidecum crezand ca “asa e la noi”!

Nu pot sa nu fiu trist ca s-a iesit masiv in strada, aparent, doar in urma tragediilor. Nu pot sa nu ma intreb daca nu cumva Ponta si-ar fi terminat mandatul in lipsa tragediilor. Nu pot sa nu ma intreb unde sunt condamnarile si dosarele pe care le astaptam de atatia ani! E bine ca suntem indignati, dar nu doar moartea trebuie sa ne faca sa reactionam!

Nu pot sa nu jubilez cand citesc stirile despre toti cei iesiti in strada! Mi-ar placea sa fiu acolo! Imi doresc ca 55000 de mii sa nu fie doar un numar de oameni care s-au adunat odata pe strazi. Imi doresc ca asta sa fie inceputul! Nu inca unul ci ala de la care nu mai poti merge inapoi! Felicitari Romania!


Programator, ciclist amator, om cu pareri.

View Comments
There are currently no comments.